Samfund

Kirurgisk afdeling på Regionshospital i Midtjylland vinder uddannelsespris

Fra venstre: Chefsygeplejerske Alice Linderoth, ledende uddannelsesansvarlige overlæge, Marlene Julia Sørensen, afdelingslæge og uddannelseskoordinerende yngre læge, Susanne Haas, cheflæge Anne-Sofie Kannerup og uddannelseskoordinerende overlæge Annette Schlemmer. Foto: Helle Brandstrup Larsen, Regionshospitalet Randers

Kirurgisk Fællesafdeling på Regionshospitalet Randers er årets vinder af Sundhedsstyrelsens pris for bedste uddannelsesafdeling.

Sundhedsstyrelses uddannelsespris gives til den uddannelsesafdeling, der gør noget specielt for den lægelige videreuddannelse i form af særlige uddannelsesinitiativer og målrettede uddannelsestiltag, der fremmer det gode uddannelsesmiljø.

Kirurgisk Fællesafdeling på Regionshospitalet Randers fik topkarakter i samtlige 16 kategorier, da Sundhedsstyrelsens inspektorer var på besøg i januar sidste år. Inspektorerne var under deres besøg blevet imponerede over ”en forbilledlig uddannelseskultur, der bygger på fællesskabsfølelse og gennemsyrer hele afdelingen”. Blandt andet fremhæves fokus på oplæring i rollen som leder og et tværfagligt syn på uddannelse.

– Afdelingen har opbygget en helt særlig uddannelseskultur, der involverer hele afdelingen på tværs af faggrupper, og det gør, at uddannelseslægerne får et bredt samlet blik på området, siger Claus Malta Nielsen, Enhedschef i Sundhedsstyrelsen i begrundelsen for prisen.

En stor anerkendelse

Prisen blev modtaget af ledende uddannelsesansvarlige overlæge, Marlene Julia Sørensen, afdelingslæge og uddannelseskoordinerende yngre læge, Susanne Haas, og cheflæge Anne-Sofie Kannerup.

– Jeg er utrolig stolt og ikke mindst glad på hele afdelingens vegne over, at medarbejdernes indsats og prioritering af uddannelse anerkendes. Vi leder tværfagligt og samarbejder tværfagligt, så det er også naturligt at uddanne tværfagligt. Det er en fælles indsats, der er uvurderlig for kolleger indenfor alle faggrupper, både nuværende og kommende, og ikke mindst til gavn for patienterne, lyder det fra afdelingens cheflæge. 

Hospitalets lægefaglige direktør, Lone Winther Jensen, er stolt på afdelingens vegne.

– Jeg vil gerne sige stort tillykke til Kirurgisk Fællesafdeling, der leverer en utrolig flot og beundringsværdig indsats på uddannelsesområdet. Afdelingen fik meget flotte tilbagemeldinger efter inspektorbesøget, så det er fuldt fortjent, at de får årets uddannelsespris med hjem, siger hun.

Gode uddannelser i Randers

God uddannelse af fremtidens medarbejdere har høj prioritet på Regionshospitalet Randers, hvor uddannelse ses som en fælles opgave på tværs af huset. De seneste år har der været særligt fokus på lægeuddannelserne, hvor seks forskellige afdelinger har haft besøg af Sundhedsstyrelsens inspektorer.

Kommentarer