Ryomgård

De første ukrainske flygtninge er ankommet til Ringparken i Syddjurs

Natten til tirsdag den 8. marts ankom de første otte flygtninge til det tidligere plejecenter Ringparken i Ryomgård. Medarbejdere fra kommunens integrationsteam og frivillige borgere har taget godt ..

En stor gruppe frivillige har i samarbejde med Syddjurs Kommune klargjort det nedlagte plejecenter Ringparken, så det nu er klar til at modtage flygtninge. De første otte ankom i natten til tirsdag og er blevet taget godt imod. Der er tale om ældre, kvinder og børn. I løbet af weekenden var der meldinger om en større gruppe på 60 – 80, men da flere vælger enten at søge asyl ved grænsen eller at opsøge slægtninge andre steder i Danmark, ændrer det endelig antal sig løbende. Der forventes dog flere senere i dag og i de kommende dage.

Klargøringen af Ringparkens 20 plejeboliger og 7 ubrugte ældreboliger viser, at lokale frivillige bidrager helt afgørende til at håndtere den aktuelle situation. Alle lejlighederne er blevet rengjort og møbleret til beboelse gennem frivillige indsamlinger og arbejdskraft.

For at sikre koordinering af de mange frivillige initiativer rundt om i kommunen blev der om eftermiddagen mandag den 7. marts afholdt et samarbejdsmøde med de frivillige grupper og foreninger. Har deltog 27 repræsentanter fra en lang række grupper, såsom lokalafdelinger af Røde Kors, Menighedsråd, Maltfabrikkens venner, Ældresagen, frivilliggrupper fra Mols, frivillige fra Ringparken og mange flere.

– Selvom det er på en trist baggrund, er det utrolig rørende at se, hvordan de frivillige omkring Ringparken har gjort en kæmpe indsats. På hele Byrådets vegne vil jeg udtrykke en stor tak for de mange andre lokale initiativer, særligt naturligvis ved Ringparken. På samarbejdsmødet fik de frivillige fra Ringparken også en velfortjent klapsalve for deres indsats. Vi er afhængige af de frivillige, når vi skal hjælpe flygtninge godt på plads i vores lokalsamfund. Jeg er derfor meget tilfreds med det fine fremmøde og det store engagement ved vores samarbejdsmøde i går. Jeg er sikker på, at mødet er et godt startskud på et stærkt samarbejde mellem kommune og foreninger samt på tværs mellem foreningerne, udtaler borgmester Michael Stegger Jensen.

Alle de foreninger, som ønsker det, vil blive listet på kommunens særlige Ukraineside på hjemmesiden: www.syddjurs.dk/ukraine. Her kan man læse om de forskellige initiativer og vælge at bidrage ind i foreningerne og grupperne.

På hjemmesiden kan man også finde link til Røde Kors Parat. Her kan man melde sig som frivillig, sådan at Røde Kors kan trække på de frivillige kræfter, når der er behov for det.

Syddjurs Kommunes civilsamfundskonsulent Birgitte Damgaard Nielsen bliver fremover kontaktperson til de frivillige foreninger og private aktører.

Kommentarer