Ebeltoft

Fold papir-insekter og slip dem løs i Maltfabrikken

I to workshops på BMA Maltfabrikken kan du nu folde sommerfugle og andre små insekt-væsener – både de nemme origami-insekter og de lidt sværere. Der er noget for alle, og der er en workshop for børn og en for voksne. Det er ganske gratis og kræver bare, at du tilmelder dig på museumoj.dk under ”Kalender”. Foto: Snit.atelier

De folder amok på Maltfabrikken, når der er workshops i papirfoldning for både store og små!

Emnet er små fantasi-insekter foldet ud af gamle bogsider, og insekter, kryb og kravl slippes efterfølgende løs i den fantastiske kunstinstallation Papirhavet/Papirhaven, der er skabt af tusindvis af gamle bøger.

Børn fra seks år og deres voksne kan folde papir-insekter onsdag den 7. september.

Voksne kan folde sig ud med deres insekt-tryllerier dagen efter.

Begge workshops er gratis, husk blot at tilmelde dig på Museum Østjyllands hjemmeside.

Sommerfugle-væsener og andre fantasi-insekter – Workshop for børn fra 6 år og deres voksne, onsdag den 7. september 2022 kl. 15 – 17.

Sommerfugle-væsener og andre fantasi-insekter – Workshop for voksne, torsdag den 8. september 2022 kl. 19 – 21.

Begge workshops foregår i Støbesalen, BMA Maltfabrikken, Maltvej 8 i Ebeltoft.

Gratis. Husk tilmelding på museumoj.dk under ”Kalender”. 

Kom og fold løs, lyder opfodringen fra BMA – Bibliotek, Museum og Arkiv, der er vært de to dage, hvor dørene slås op for folde-værkstedet i Støbesalen på fabrikken. Workshoppen ledes med fingernemme fingre af kunstner Pernille Bossow fra Snit.atelier, der er klar til at hjælpe og inspirere.

”Vores poetiske kunstinstallation Papirhavet/Papirhaven skal naturligvis bestøves, så den fortsat kan blomstre og folde sig ud. Derfor inviterer vi nu igen store og små til at være med og folde smukke og sjove sommerfugle-væsener, der kan flytte ind i kunstinstallationen, ” fortæller museumsinspektør Helle Lebahn Bentzen fra BMA Maltfabrikken. 

Papirhavet/Papirhaven er et ”fællesskabt” værk, lavet af kunstneren Sara Topsøe-Jensen og Maltfabrikkens mange besøgende i skøn forening. Værket består af 10.000 foldede og opslåede bøger, der breder sig ud over de rå vægge i Støbesalen og Køllerne på den gamle maltfabrik. Bestøvningen af Papirhavet/Papirhaven begyndte allerede i juni, hvor den første generation af fantasifulde papirinsekter flyttede ind i installationen.

Slip sommerfugle og fantasi løs

I foldeværkstederne kan du folde små fantasifulde insekt-væsener eller de mere klassiske sommerfugle. Der er både nemme origami-insekter og dem, der kræver lidt mere.  

”Så alle kan være med! ” forsikrer museumsinspektøren. 

Du får al den hjælp og vejledning, du har brug for. Der er også forskellige stempler til rådighed, hvis du vil pynte insekterne med et sæt sommerfugleøjne, en vinge eller andet. 

”Men prøv dig også frem, og se hvad der folder sig ud af de gamle bøger, ” opfordrer Helle Lebahn Bentzen. 

Får du lyst til at få et af dine små foldede insekter med hjem, så husk at tage et rengjort syltetøjsglas med, og se om du kan “fange” et!

Arrangementet har BMA Maltfabrikken lavet i samarbejde med Snit.atelier, og det er støttet af Kultursekretariatet, Syddjurs Kommune.

For mere information kontakt museumsinspektør Helle Lebahn Bentzen på tlf. 4048 6431 eller på hlb@museumoj.dk

Kommentarer