Rønde

Høj smitte i Syddjurs

I en kommune anses smitten for at være høj, når der er 400 smittede eller flere pr. 100.000 indbyggere samt mindst 20 smittetilfælde med COVID-19 i de seneste syv dage.

Syddjurs Kommune er løbende i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed og følger styrelsens anbefalinger ved høj smitte.

Fritids- og foreningsliv opfordres til at have et skærpet fokus på at efterleve anbefalingerne i Sundhedsstyrelsens generelle vejledninger om forebyggelse og håndtering af smittespredning af COVID-19.

Der udsendes information til bl.a. skoler, foreninger, klubber, kultur-og fritidsliv mm. med oplysninger om den aktuelle situation samt opfordring til at aktivere anbefalingerne gældende på de forskellige områder.

Generelt opfordres til en skærpet opmærksomhed på Sundhedsstyrelsens seks generelle råd for smitteforebyggelse:

  1. Bliv vaccineret
  2. Bliv hjemme og bliv testet, hvis du får symptomer
  3. Hold afstand
  4. Luft ud og skab gennemtræk
  5. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  6. Gør rent, særligt overflader som mange rører ved

I Syddjurs Kommune er der aktuelt kvikteststeder uden tidsbestilling i Hornslet, Rønde og Ebeltoft – alle med åbent alle dage fra kl. 9.00 – 19.00. Der er PCR-teststeder i Rønde og Ebeltoft med tidsbestilling, åbent alle dage fra kl. 9.00 – 16.00. Syddjurs Kommune er løbende i dialog med Region Midtjylland om udvidelse af test-kapaciteten og bistår med at finde egnede lokaler.

Kommentarer