Kultur

Nina Smith er ny bestyrelsesforperson i VisitAarhus

Nina Smith. Pressefoto

Økonomiprofessor Nina Smith, der har været medlem af VisitAarhus’ bestyrelse siden 2019, tiltræder som ny forperson. Hun afløser Sten Tiedemann, som efter 14 år har valgt at takke af. Nina Smith ser frem til at fortsætte arbejdet med at udvikle turismen i Aarhusregionen og markedsføre destinationen i Danmark og udlandet.

Det er en af Danmarks helt fremtrædende bestyrelsesprofiler, der fremover skal sætte den strategiske retning for turismeudviklingen i Aarhusregionen. Professor i nationaløkonomi ved Aarhus Universitet Nina Smith er pr. dags dato forperson i VisitAarhus’ bestyrelse efter Sten Tiedemann. Nina Smith har været en del af bestyrelsen siden 2019 og har et indgående kendskab til destinationen – og hun ser frem til at fortsætte arbejdet med at fremme turismen i området.

– Jeg er meget glad for bestyrelsens tillid og glæder mig til fortsat at arbejde for VisitAarhus’ vigtige formål, nemlig at styrke og udvikle turismen i hele Aarhusregionen. Turismen er meget vigtig for hele vores område, og som det største destinationsselskab udenfor hovedstaden har VisitAarhus en stor opgave i at fortsætte den flotte vækst i antallet af danske og internationale gæster i Aarhusregionen. Samtidig er det afgørende, at vi styrker samarbejdet på tværs af destinationen og fortsat sikrer borgernes opbakning til turismen, siger Nina Smith.

Nina Smith er en af landets mest anerkendte økonomiprofessorer, hun har igennem mange år forsket i emner som uddannelse og arbejdsmarked, herunder hvorfor så få kvinder når til tops i erhvervslivet, og hendes arbejde har høstet stor international anerkendelse. Hun er tidligere vismand – Danmarks første kvindelige af sin slags – og har i årenes løb været udpeget til en række regeringsråd og -kommissioner, heriblandt Reformkommissionen som hun netop har stået i spidsen for. Hun har været medlem og forperson i mange offentlige og private bestyrelser og blev i 2020 kåret til Årets Bestyrelsesformand. Privat er hun bosiddende på Djursland med sin mand, og hun har fire voksne børn og ni børnebørn.

En frontløber takker af

Nina Smith afløser en anden stor kapacitet på posten, nemlig rektor på Folkeuniversitetet i Aarhus, Herning og Emdrup, Sten Tiedemann, der i sine 14 år som forperson har spillet en stor rolle i både områdets turismeudvikling og udvidelsen af destinationen.

– Det har været en rigtig spændende rejse, hvor VisitAarhus har været igennem en enorm transformation og har opnået opsigtsvækkende resultater. Jeg er stolt af at have været en del af turismeudviklingen i Aarhusregionen og glæder mig over, at vi kan se tilbage på et rekordernes år i vores destination med fem millioner overnatninger – en stigning på 16 procent sammenlignet med tiden før corona, lyder det fra Sten Tiedemann, som fortsætter:

– Jeg glæder mig over, at Nina Smith har sagt ja tak til at overtage posten. Hendes stærke politiske netværk, strategiske indsigt, lange bestyrelseserfaring og personlige gennemslagskraft er en kæmpe gevinst for VisitAarhus. Jeg ser frem til at fortsætte det gode samarbejde i vores dedikerede bestyrelse om vores ambitiøse mål for at øge kendskabet til vores fantastiske område og tiltrække endnu flere glade gæster.

Den nye bestyrelse består nu af:

 • Professor Nina Smith, Aarhus Universitet (forperson)
 • Koncernkommunikationsdirektør Astrid Gade Nielsen, Danish Crown (næstforperson)
 • Rektor, Sten Tiedemann, Folkeuniversitetet
 • CEO Lars Bernhard Jørgensen
 • Senior Director og Partner Terje Vammen, Silverlining Research
 • Ledelsesekspert, Niels Højberg, Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse, Aarhus Universitet
 • Medarbejderrepræsentant, presseansvarlig Peter Oddershede Pedersen, VisitAarhus

Blå bog – Nina Smith

 • Uddannet cand.oecon. fra Aarhus Universitet i 1981 og i dag professor på Institut for Økonomi på Aarhus Universitet
 • Blev i 1994 udpeget som Danmarks første kvindelige vismand
 • Påbegyndte i 1990’erne sin bestyrelseskarriere, der siden har talt en lang række medlems- og forpersonsposter i både private virksomheder og offentlige institutioner samt forskningsråd og -organisationer, heriblandt Nykredit, Forenet Kredit, NIRAS Gruppen, PFA, VIVE og Det Frie Forskningsråd
 • Har siden 1991 været en ofte anvendt kapacitet i regeringsråd og -kommissioner, senest blev hun i 2020 udpeget til at stå i spidsen for Reformkommissionen
 • Hendes arbejde har høstet stor anerkendelse og sikret hende flere ærespriser, såsom Dansk Kvindesamfunds Mathilde Pris, Den Berlingske Fonds Hæderspris, Årets Æreshåndværker og Årets Bestyrelsesformand, ligesom hun har fået tildelt hhv. Dannebrogordenen og Dannebrogordenen af 1. grad (siden 2019 Kommandør)
 • Nina Smith har siddet i VisitAarhus’ bestyrelse siden 2019 og tiltræder pr. dags dato som forperson.

Om VisitAarhus

 • VisitAarhus er Aarhusregionens officielle turistorganisation, der dækker kommunerne Aarhus, Syddjurs, Norddjurs, Favrskov, Silkeborg, Skanderborg, Randers og Viborg
 • VisitAarhus er det største destinationsselskab udenfor hovedstaden målt på turismeomsætning
 • VisitAarhus er en erhvervsdrivende fond med knap 50 ansatte
 • VisitAarhus’ mission er at udvikle turismen og markedsføre Aarhusregionen som rejsemål for ferie- og erhvervsturister samt bidrage til, at turismen skaber værdi lokalt, regionalt og nationalt.

Kommentarer