Ebeltoft

Ny Rotary-klub fejret i Ebeltoft

Rotary-guvernør Jes Berg Gertsen (til venstre) overrækker charterbrevet – det vil sige den officielle anerkendelse fra Rotary International – til præsident Bendt Ravnsborg Hejerholt, Ebeltoft Rotary Morgenklub.

Ebeltoft Rotary Klub har søsat en ny morgenklub i byen. Den blev officielt selvstændig i torsdags, hvor man hos den gamle klub samtidig kunne markere 79 års dagen for dens start.

Den nye Ebeltoft Rotary Morgenklub har allerede 35 medlemmer, som ved begivenheden alle fik det karakteristiske symbol på medlemskabet, nemlig et lille Rotary-hjul til at sætte på jakkereverset eller trøjen.

Næsten alle medlemmer af den nye klub er erhvervsdrivende. De mødes på Danhostel Ebeltoft hver anden onsdag kl. 7.00.

Præsident for Ebeltoft Rotary Klub, Erik Andersen fortæller, at initiativet til den nye klub blev taget for at give yngre erhvervsdrivende en bedre mulighed for at komme med i Rotary:

”Vi gennemførte en systematisk analyse af hvad der skulle til for at yngre ejere og ledere fra mindre virksomheder kunne være med. Det viste sig blandt andet at Ebeltoft Rotary Klubs mødetidspunkt kl. 18.00 ikke går an for de yngre”, siger Erik Andersen, som fortsætter:

”Derfor blev det en morgenklub, og vi fik fundet 80 potentielle emner, som det gav mening at invitere til et informationsmøde. Det er meget positivt, at så mange i dag er medlem af den nye klub”.

Den første præsident i den nye morgenklub, director hos Nordic Green Solutions, Bendt Ravnsborg Hejerholt, tilføjer at selv om den nye klub er startet decideret som et nyt erhvervsnetværk for yngre erhvervsaktive, er den som en Rotary-klub mere end det. 

Det særlige ved Rotary er, at vi rummer både det erhvervsmæssige og det at være aktiv velgørende organisation på både lokalt plan og gennem projekter ude i verden”, siger præsidenten, der 1. juli afløses af Per Lyngaa, direktør for Lyngaa.eu ApS.

Rotary har 1,4 millioner medlemmer i 46.000 klubber verden over. Det er en af verdens største velgørende organisationer.

Rotary har for eksempel sammen med bl.a. UNICEF, WHO gennem mere end 30 år bekæmpet polio og været med til at nedbringe det årlige antal tilfælde fra 350.000 til under 100. Godt 20.000 frivillige har vaccineret over 2,5 milliarder børn og derved reddet livet for mindst 19 millioner børn. 

Kommentarer