Magaxin

Sådan foregår en askespredning

Artiklen er sponsoreret.

Vil du gerne vide, hvad det egentlig betyder, når askespredes ud over vand? Det er en ganske smuk affære, når en afdød kan få sit ønske opfyldt om at få spredt sin aske ved et bestemt hav eller fra en bestemt kyst, der har stået vedkommende nær.

Hvorfor spreder man asken?

Mange fiskere og sømænd ønsker at kremeres og få deres aske spredt ud over havet, fordi deres tilknytning til havet har været så stor igennem deres liv pga. deres erhverv. Men du behøver ikke at være sømand for gerne at ville sprede din aske ud over det åbne hav. Der er findes også mennesker, der ønsker at få spredt sin aske ud over havet, fordi det er en mere anonym form for grav.

Hvis en afdød ønsker at få spredt sin aske, kan du kontakte en bedemand aarhus eller et andet sted i landet, afhængig af hvor afdøde skal bisættes. I kan sammen aftale nærmere om, hvorledes mindehøjtideligheden skal foregå, og hvordan urnen skal transporteres ud til havet og hvorhenne.

Hvordan spredes den?

Det er jer som pårørende, der får lov til at sprede asken. Måske vil I gerne deles om at sprede asken, for det er endnu en mulighed for et sidste farvel til afdøde. Urnen spredes ikke fra land, for det er klart at sprede asken på en strand i pålandsvind ville være en ærgerlig affære. I stedet sejler I ud med urnen, så den kan spredes ude på havet.

Det er muligt at sprede aske langt de fleste steder på åbent vand, såfremt I har passeret en afstand på 200 meter fra land. Det er ikke muligt at sprede aske i søer, og så må urnen ikke sænkes i vandet, men skal i stedet tømmes for aske. En bedemand vil kunne hjælpe jer med at finde det rette sted at sprede asken af afdøde.

Kommentarer