Navnenyt

Ungt grønt talent fra Rønde nomineret til pris

Foto: Landbrug & Fødevarer

’Årets unge grønne talent’ går til unge talenter under 30 år, der viser særlige evner inden for frugt og grønt kategorien.

Til de mere erfarne, der fungerer som mentorer for de næste generationer, gives prisen ’Årets grønne ildsjæl’.

Frugt- og grøntprisen sætter dagligvarehandlens dygtigste i fokus – og årets nominerede er fundet nu.

”Frugt og grønt er om noget en kategori, hvor der er brug for talenter og ildsjæle”, fortæller Lærke Kirstine Lund, der er sektorchef på planteområdet hos Landbrug & Fødevarer.

”Det er en særdeles krævende kategori i dagligvarehandlen, både fordi det er hårdt fysisk arbejde og fordi varen er sårbar og ændrer sig time for time. Derfor vil vi gerne hædre dem, der gør noget særligt. Både de unge grønne talenter og de erfarne ildsjæle, der er ambassadører for frugt og grønt i landets butikker”, siger Lærke Kirstine Lund.

En stærk jury på tværs af værdikæden

Bag årets nomineringer står Frugt- og grøntprisens jury, der både består at repræsentanter fra erhvervet og fra dagligvarehandlen. Adm. direktør for Dansk Gartneri, Jesper Beinov, repræsenterer gartnerne i juryen, og glæder sig over samarbejdet med landets største arena for frugt og grønt, som dagligvarehandlen udgør.

”I Danmark producerer vi noget af verdens bedste frugt og grønt, og gartnerier bidrager til grøn omstilling ved omhyggeligt og nænsomt at producere effektivt. Derfor er det også afgørende, at de grønne produkter bliver behandlet med respekt og ordentlighed hele vejen ud til forbrugerne. Jeg er vildt imponeret over det store arbejde, der bliver gjort ude i butikkerne, både når det gælder om at løfte frugt og grønt samt minimere madspild”, lyder det fra Jesper Beinov, jurymedlem og adm. direktør i Dansk Gartneri.

En række indstillede kandidater har allerede præsenteret deres arbejde for juryen. I den kommende tid vil juryen besøge de nominerede, hvorefter der kåres en vinder i hver kategori.

I kategorien ’Årets unge grønne talent’ er de nominerede:

  • Gaja Langhave fra Rema 1000 Rønde
  • Mathias Bjerrum fra Spar Ny Ellebjerg, Valby
  • Tobias Nilherth Rasmussen fra Irma Nørreport, Kbh K.

I kategorien ’Årets grønne ildsjæl’ er de nominerede:

  • Martin Coulthard fra Meny Domus Vista, Frederiksberg
  • Marie Jelbart Thulstrup fra Spar Ebberup, Assens
  • Torben Lorenzen fra SuperBrugsen Havdrup, Solrød

Stor prisoverrækkelse på Fødevaredagen

Hen over sommeren besøger juryen de nominerede kandidater i deres butikker og peger på en vinder i hver kategori. ’Årets unge grønne talent’ og ’Årets grønne ildsjæl’ afsløres på fødevarebranchens store festdag ’Fødevaredagen’ den 27. september på Hindsgavl Slot på Fyn.

Bag Frugt- og grøntprisen står Landbrug & Fødevarer, Dansk Gartneri, Promilleafgiftsfonden for Frugtavlen og Gartneribruget og Foreningen PlanDanmark.

Kommentarer