Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Forfatterforedrag med Josefine Klougart på Sølballegård

Afholdes lørdag 20. november 2021 kl. 15:00 - 16:30

Mød forfatteren Josefine Klugart på Sølballegård – midt i det smukke landskab på Mols.

Josefine Klougart præsenterer sin nye roman og fortæller om det at arbejde som forfatter. Om den særlige erfaringsform, skønlitteraturen repræsenterer – og hvad vi skal med den her på kanten af den store naturkrise.

Prisen inkluderer kaffe/the og kage.

Arrangeret i samarbejde med Sølballegård og Mols i Udviklings Kulturgruppe.
Med støtte fra Statens Kunstfond.

Mere om Josefine Klogart og hendes forfatterskab
Josefine Klougart er en lokal forfatter, der er født på Mols i 1985. Hun har læst kunsthistorie og litteraturvidenskab i Aarhus, og er uddannet fra forfatterskolen i København. Hun bliver beskrevet som en af tidens væsentligste danske forfattere, og forfatterskabet rummer 5 romaner, samt 3 digte.

Klougart har altid haft stor glæde af naturen, og trækker i sine romaner på egne oplevelser og indtryk. Erindringer om barndommens landskab, Mols, er i høj grad til stede i debutromanen “Stigninger og fald” (2010). I et udfordrende, billedrigt og fantasifuldt sprog udforsker Klougart menneskesindets uudgrundelige sammensætning, og portrætterer en familie, en hjemstavn og et forførende møde med sproget. I den anden roman, “Hallerne” (2011) står København som kulisse, og handlingen centrerer sig om et par, der er fanget i et ødelæggende og destruktivt forhold. Romanen er karakteriseret ved en ikke-handling, og man møder snarere repeterende sproglige billeder af rum: Hallerne, fabrikken, kroppene, blikkene.

Det menneskelige følelsesliv og psyken udforskes i de næste to romaner. “Én af os sover” (2012) er en kærlighedsroman, der beskriver en ung kvindes smerte og desillusion efter tabet af kærligheden, umuligheden af afsked og glemsel. “Om mørke” (2013) er en bevidsthedsstrøm om dét mørke, som findes i både små og store katastrofer. Romanen belyser både et konkret mørk, skiftet fra dag til nat, men samtidig dét mørke, der findes i mennesket, som individ. Den nyeste roman fra 2016 er “New Forest”, som inddrager træk fra alle tidligere værker: Kærlighed, natur, familie og forfald fortalt gennem forførende poesi.

Entré: 75 kr

Tid

Dato:
lørdag 20. november 2021
Tidspunkt:
15:00 - 16:30

Sted

Elbjergvej
Elbjergvej 13
Knebel, Syddjurs 8420 Danmark
+ Google Maps

Alle arrangementer